Tuesday, August 18, 2009

Susah ke Nak Senyum????


mmmm... knp aku bukak topik sal senyum nie...sbb tdi mase aku gi bljr motor kat sekolah memandu (MANDUCEKAP) ~~~promote (end) adelah berlaku suatu peristiwe....aku nie lak , mn2 kwn2 yg kenal aku mesti taw aku nie mmg suker senyum dan suker berkawan.... so bile aku strt nak berckp ngn sesorg yg baru first time aku kenal aku akan senyum dn say.. hye...(dn strtlah ckp pot pet pot pet. ( mgikut keadaan situasilah kan).....dr situlah start sebuah peshbtn xkirelah anda bangsa aper sekalipun..chine, india, bangla, pakistan..org putih, org hitam (ehh..ader ker).....senyuman tu x pyh byr pun... klu anda xnak ckp sekalipun..just klu org senyum tu anda balaslah kan.. xderlah dinamakan sombong...

Then... kt teruskan topik kiter nie... so tdi aku senyumlah kat satu mamat nie.. xderlah hensem mnpun... tp sedaplah mata mmdg.... aku senyum.. bukan maksud pun nak ngorat dier ker ape ker...xderyer pun aku terus direct mintx no phone ke aper.. just aku SENYUM...salah ker aku senyum?.

Wlu aku x kenal pun mamat tu... tp pd aku senyum tu kan satu sedekah... cm org ckp budi bahasakan... so x salah aku senyum kan... kekek tp mamat nie... ceh ko bajet, ko hensem sgt or bgus sgt ker EN SUSAH NAK SENYUM...x der yer dier nak membalas senyuman yg aku berikan... dn berlalu cm tu jerkkk..
xperlah.. pd aku mood org kiter xleh nak jangka.. mgkn dier salah seorg yg sukar nak senyum atau x reti nak senyum kat org..atau senyuman dier terlalu mahal...whatever... ader aku kisah??? kekekek tp aku kisah gak.. coz bukan susah nak senyum atau membalas senyuman... just smilelah kwn...

Ade pepatah mengatakan..senyumlah dari hati...dgn senyuman akan menjadikan dunia yg kelam akan jd cerah... wat pnt jerk kerajaan buat kempen berbudi bahasa.. klu ader gak segelintir person kat luar sn still cm nie...PAYAH NAK SENYUM....


kat sini aku list downkan bbrp kategori SENYUM mengikut persepsi aku :

1) Senyum Simpul......
Yang ini paling bagus.... alamak haii... lgi2lah klu ader aweks or pakwe2 kat luar sn memberikan senyuman sebgini kepada anda..alamat mmg x tido mlmlah jwbnyer kan.. kekekekek
Tapi jangan cepat cair dgn senyuman cm nie.. lgi2lah klu senyuman tu dtg dr org yg kiter tau jenis Buaya Darat.


2) Senyum Mati.....
yg nie bukan senyum org yg dh mati ( meninggal) tu ekkk... nie cm kategori senyum dier sepesen jerkk...
nak kata dier senyum ikhlas ke x ikhlas ke x dpt detect... so pandai2 korg lah tgk..

3) Senyum Sumbing....
yg nie pulak aku bukan nak perli org2 yg dh semula jd die sumbing k (maaf).. so senyum sumbing nie boleh
disamakan dgn senyum kambing ( korg pnh tgk kambing senyum x?~~~ ala mcm senyum yang dibuat2... mmg dr jauh dh nmpk dh ketidakeikhlasan die memberikan senyuman....

4) Yang Nie Pling Bahaya...Senyum Ade Makna...
tahap nie memang bahaya..dahlah x ikhlas bg senyuman pastu ader makna yg x baek lak tu... so cm ner nak
detect org2 cm nie... sng jerk... klu luar sn tu melambak...




so... pada EN SUSAH NAK SENYUM dn pada sesiapa pun..pasnie senyumlah.. bukan susah pun...




Saturday, August 8, 2009

JANGAN ADA BENCI dari CASEY


Andainya ada di antara kita nanti
Berubah hala serta memungkiri janji
Jangan ada benci
Suka dan duka dilalui
Jadikan kenangan di sudut hati


Andainya cita-cita tidak kesampaian
Ikatan murni terputus di pertengahan
Jangan dikesalkan
Jangan lantaran kegagalan
Kita saling berdendam saling bermusuhan

Ungkit-mengungkiti
Sakit-menyakiti
Memusnahkan diri

Kita harus tabah dan bersedia
Cekal hadapi kemungkinan yang tiba
Kadangkala yang berlaku
Di luar kemahuan kau dan aku


p/s- lagu nie aku suka.. sbb mase aku zmn dip dulu.. kami reramai nyanyi lagu nie..feeling gler..time nak berpisah... kali nie rase tu kembali lgi coz x lm lagi akan berpisah dgn kwn2 aku kat Uitm sekarg nie..GPH06~~~~

10 CARA NAK LUPAKAN BEKAS KEKASIH???

1.Anda tulislah 10 pucuk surat dan anda poskan kat diri anda sendiri, pastu balaslah balik kesemua surat-surat tersebut... Lakukan setiap hari, 3 kali sehari...

2.Jauhkan diri anda daripada filem-filem Hindustan dan juga drama-drama swasta yang tangkap raung

3.Join ruangan berkenalan di dalam majalah-majalah atau buat sesi berkenalan tepi-tepi jalan... . Bukak lah warong khas untuk sesi interview tuh... Alaaa... bunga bukan sekuntum, kumbang lak berlambak lagi..

4.Buat perusahaan menternak itik... Nanti bila itik dah bertambah, pasti akan lupa kat pasangan anda tu, sebab terlalu sibuk menjaga itik-itik gembo... .

5.Sibukkan diri dengan bekerja... Bantai overtime bebanyak... Bila duit dah berjuta nanti, cari ajer yang lain, kawin terus, senang hidup tak payah susah-susah nak sakitkan kepala...

6.pi ngadap cermin yang sememangnya setia ngan anda... buat ler lawak giler yang tak masuk di akal, pastu gelak ler sendiri...

7.Ulang perbuatan nih sampai 3x... ikut tau... Uhh huuu Uhh huuu...

8.Kalo still teringat kat pasangan anda tuh, anda pi cari tangga, alaa cari je lah kat umah mana-mana atau pun bangunan berhampiran, buat-buatlah terjatuh dari tangga, sampai terus hilang ingatan, nescaya ler.. akan lupakan terus pasangan anda tuh... dengan diri sendiri pun anda tak akan ingat lagi..

9.Kalo ingatan anda masih ada, pi je rumah jiran sebelah, minjam tukul, pastu buat ler tak tau sambil ketuk pala sendiri sampailer ilang ingatan...

NOTE: A.kalo jiran anda tak bagi minjam tukul, curikk je, pastu lari ler..takkan dok buat sesi berkenalan ngan jiran anda lak..

B.Kalo susah sangat... hantuk je kepala tu kat dinding rumah, buat ler sampai rasa dah bosan dengan hantukan tuh...

10.Gantung gambar si dia kat dinding .. kutuk, karate, gusti, gigit, mamam, telan... buat lah apa-apa je asal hati rasa puas


Nota kaki* mende nie aku amik dr email yg kwn aku kirim kat aku.. berbaloi ker wat semua mende nie.. terpulang pd invidu masing2kan...






Thursday, April 30, 2009

segala keperitan dah berlalu...

mmmm..selepas agak2  tak tido selama bbebrp minggu nie, akhirnyer segala projek final dan pekse dah hbs dh pun... tggu result jerlah.. klu dpt bgus alhmdulilah.. klu x ..(aku gget jarilah)~~~ statment tuk paper ATH ~~~~ berceriter sal paper ATH hr tu.. mmm aku rase pun cm hampeh jerk.. aku hafal lain kuaq lain...last2 otak aku jd mereng nak mnjawab.. rase nak ngis gak bile 1st time x dpt jwb exam..padahal hr sebelum tu penat aku dok hafal mende lain yg aku budget kuarlah tuk soklan paper thun nie.. tp...mmm..harap2 PN.Fadillah lembutlah hati nak memekse kertas jwpn kami.... chaiyok tuk dak - dak grafik.

mende aper yg belh wat aku tersenyum....

huhuhu.. mende nielah yg belh wat aku tensenyum.. bile tgh xder mood atau sebagainya...bile tgk muke kucink nie wlu hanya sekadar gambar aku dah rase teruja sgt.. rase aku nak cubit2 jerk pipi kucink nie...(korg cube tgk mata dia).

Thursday, March 12, 2009

AKU TENGAH PENING...

mmm....
payahlah aku nak luahkan aper yg aku rase, coz mende nie dr dulu berlaku..
aku berada dlm golongan org yg rugi..
kkdg aku terpikir aku nie terlalu baik sgt atau aku "STUPID"...
pertama yer sal umah sewa aku.. kkdg aku tension ngn penghuni2 kat umah sewa tu..
aku dh bgthu.. sewa kene byo sebelum 10 hb... tp deporg nie buat aku tetekan...
ckplah umah sewa tu..aper yg aku x korbankan.. duit sendiri dh byk kuar..sebab nak cover
sana cover sini... semua tuk diorg.. sdgkan umah tu.. aku nak kata duduk sehari suntuk pun xder
sebab aku dhlah beljr, sbuk keje lgi... that mean mase aku kat umah tu x sampai 6 jam pun..kbykan mase aku hbs kat skool, kat opis NR dn kat pat keje aku...

sebnaryer diriku ini... x pndi nak marah2..x pndi nak bising2...aku sbnryer sgtlah lmbut hati..
mgkn disbbkn sifat2 baik aku tu.. aku di tinds...dan ader seorg teman kata aku nie "DIPERGUNAKAN"mmmmm...tolonglah... cm ner nak jd keras hti ek...


keduanyer.. bg org pinjam wet...pastu alamak liatyer nak byo...aku rase nak mnjerit..coz, aku nie dh terlalu byk berkorban tuk org lain sbnryer.. org2 yg umpama parasit. ... dan aku sbgi mangsayer....baik ker aku atau bodohnyer aku?????

persoalan yg xkan terungkai...

Tuesday, March 10, 2009

mmmmm...meredah kesibukan

hahahaha... nie semua kwn aku yer pasal..si ashran..(sowi aku pinjam nm ko jap) aku sajer jerk gedik2 buat blog nie.. padahal xder aper pun aku nak curahkan..tuliskan.. gosipkan...
tp tgk lah akan dtg.. so maknanyer blog aku " teratak missermasarimas" nie masih UNDER CONSTRUCTION LAH... huhuhu..
lgi satu sekrg nie aku tgh busy giler.. agak2 klu Pak Lah tgk aku pun dia siap tabik spring..coz ksbukan aku nie mgalahkan dia...hahahahahah...oklah.. chow dulu...nnti sambung.. daaa