Wednesday, December 14, 2011

Surat untuk....TIADA NAMA

Assalammualaikum..

Awak, saya akui awk bukan insan pertama dalam hati ini. Pernah dulu seseorang mencuri hati ini tapi ia pergi jauh dari penglihatan, jauh dari dari perasaan. Andai manusia bercinta atas dasar perasaan, tapi kita kenal atas suatu perasaan yang belum pasti ikatannya. Namun saya akui setiap perkenalan tidak semestinya menjalinkan satu nama pertalian. Andai hati awk resah, ingatlah hati saya lebih resah memikirkan sayang yang tiada maknanya..kerana saya tak pasti adakah cinta di ht awk lagi untuk saya...


Awak ..

Andainya hari ini saya hadir sebagai sahabat, izinkan saya menyayangi awk sebagai sahabat..andai kata esok saya sebagai teman hidup, izinkan saya menyatakan yg saya akan menyayangi awk sebagai teman hidup..dan andai kata saya bakal menjadi musuh awk.ingatlah awk adalah musuh yang amat saya sayangi!..


Bila mengenangkan nasib hati, mereka akan tertawa melihat saya menanti benda yang tak pasti...ingin saya hampiri, mereka berkata, ''tak perlu kau menanti, mengejar mimpi yang tak pasti, Hari ini ia pergi, mungkin esok ia akan datang disisi".


Bila fikir sejenak, benar apa yang diungkapkan tapi sebaliknya hati adalah mainan perasaan,. Andai kata hati ini berperasaan, saya hanyalah manusia normal yang mengharap belaian seorang insan yang tulus suci lahir dari hati bukannya paksaan. Pernah terdetik untuk meluahkan, namun sejuta tangan menahan saya..apa yang penting, tak perlu saya menoleh untuk benda yang belum pasti jawapannya....


Awak,

Dikesempatan ini, ingin saya menyatakan sayang lahir dari tiga perasaan..andai kata salah satu perasaan ini ialah rindu, bermakna awklah insan yang benar-benar bermain di hati saya..andai kata satu perasaan ini ialah dendam, ingatlah awk insan yang saya dendam dalam sayang....andai kata satu lagi itu, perasaan jujur, ingatlah bahawa saya sayang awk dengan ikhlas, suci dan jujur!


Allah bagi kita 24 jam dalam sehari...tak salah saya nak 5 minit dari masa awak untuk menilai kasih sayang hubungan ini setakat mana.. Andai hari ini kita tetap bersama, doakan kita akan tetap bersama selamanya..andainya saya tak mampu sayang awk dari dekat, izinkan saya menyayangi awk dari jauh kerana andainya kita sayang seseorang itu, jangan kita menghalang perjalanannya seperti mana dia tidak pernah menghalang perjalanan kita...



__________________________________________________

* actually ini adalah coretan dlm majalah URTV thun berapa tah x ingat..sy kerat & smpi la nie sy masih simpan..SEBAB??..kebetulan lak nama penghantar coretan ini sama dgn nama sy....:D....sebab lain adalah..apa yg penulis nie cuba luahkan SAMA dgn apa yg sdg sy lalui skrg..hurmmmm....



Thursday, June 2, 2011

Kisah aku, kerja dan Damansara Perdana

Salam..semua..lamakan dah x update blog sendiri...huhuhu lazy tul cik ema kite nie..
So kali nie punya cter nak habaq pasal aku dah pung berpindah tpt keje..bukan lgi area KL..tp nun jauh kat damansara perdana nie..xderlah jauh sgt pung..

dah hmpir 2 bulan kot aku jd warga damansara..terus terang kat sini lifestyle mmg hightaste..kawasan2 elit kot yg aku nmpklah kecuali kat kg sg penchala...tu aku rase mcm kat kg aku jerkk..

keje tp baru?...so far selama 2 bulan oky kot..aku leh go on lgi..hrp2lah jodoh aku ngn compny nie berpjgan..x cm xcompny aku dulu..(sob..sob..sob..) kenapa berenti?..mmm biasalah compny melayu..ade masalah dalaman sikit..tp so far aku enjoy keje kat sana.. opismate semua baek2..tp nak wat cm ner...khidmat aku kat sana takat tu jerk..so maka berpindahlah aku kat damansara nie..

so ada apa lgi kat damansara nie..setakat ade ecurve (wayang), ikea (mkn meatball), the curve, one utama dll yg aku nmpklah..aku nie bukan jenis berjalan sgt..gi keje balik keje tu jelah..bile kawan ajak lepak brulah aku lepak...bercerita pasal kawan..kawan2 baek aku pung keje kat sini..diorg area mutiara damansara kot..ha sape lgi klu x si kucing kuyup @ Tafa n si kaki buli @ Ahmad Rofli..dh hampir 5 tahun kot kenal diorg nie..sejak kami jumpa first time kat UiTM..
diorg lah kawan lepak aku @ kawan baek aku..al maklumlah aku mn de kawan baek perempuan sgt( i mean yg biasa lepak2 sekali)..tp semua org aku kawan..baek lelaki or perempuan dan sampai skrg aku masih lgi contact2 dgn diorg (rakan2 UiTM) tp hanya kat fbook jelah kan.. nak jumpe masing2 dah bekerjaya, so tanye khbr hnye di alam maya..ade gak sebhgian diorg dah pung selamat mendirikan rumah tangga, dah bertunang,..tahniah tuk korg..aku? bile agi ek..hehhe..

Selain tu gak..adik aku @ si Apple don Bobby tu pung duk area damansara nie.dia lgi lama kot dok sini..so apa2 aku bnyk tanya die, nak gi stu nak gi sini...so die familiar lah..tp kawan2 aku (dak 2 org tu) pung br keje setahun kat sini dh hebat area damansara..ckplah jln mana diorg xpnh lalu..heheh

Okylah..takat nie jelahh k jumpe lgi..adiossss..

Monday, February 7, 2011

Kisah selipar yg bernama 'fipper'

selipar fipper..korg pasti pnh nmpk dimana2.. ataw yg mn selalu turun downtown,uptown pasti akan jumpe selipar nie... pe yg best sgt dgn selipar nie..m xthulah.. so nie nak story mory nie..

kisah anak saudara aku aka abg mie..sejak hari cuti raya cina dia dok tnye aku..
'' achik ina, achik taw selipar fipper"..( aku dlm keadaan blurr2 pung ckp achik xthu)..so die terus bercerita..' kwn mie beli chik kat time square kata die...jomlah chik gi time square..."..aku pung layan2 x layan dia nie...

so keesokkan harinya aka jumaat.. dia tnye aku lgi..." achik jomlah gi time square.. mie nak beli selipar tu" ..... Aku ckp kat die tnye ayah..klu die bg..pastu die senyap mybe die takut ayah die marah..tgahri jumaat tu aku de kat opis..pe lgi ngadap buku Math lahkan.. telefon aku berdering2...dan tgk nama..NAJMIE.. mmm..aku xlyn lgik...aku ckplah aku busy... so end....

hari sabtu...pagi2 aku dh dpt call dari Najmie gak tnye'' achik keje x?.. aku ckplah achik kene keje..achik balik lmbt ke? aku jwb ..mmm xthu... so sepanjang petang hari sabtu..telefon aku x henti berbunyi bile najmie nie call aku tanye.." achik balik kul berapa...balik lmbt ke..( nada kecewe jerkk)..alahai syg oi..time nie achik ko tgh stress amat sgt..lgilah ko tmbh2..nseblah aku leh bersabar.... so end tht day..bile aku ckp aku x balik umah..mmg pung ( balik dari opis kul 3 pgi kot)..

so..semalam aka ahad... cm biasa selepas cukup tenaga tuk aku gi keje balik...kul 12 aku kuar dari rumah...cm biasa gak aku singgah umah kakak aku nie dulu... belum masuk umah lgi dah di terjah..".achikk jomlah gi downtownn!"... sbb aku pnh ckp kat abg mie... ''mie selipar tu adelah kat downtown buat pe nak gi smpi time square"..(padahal aku tipu jerkk sbb aku pung xpnh nmpk selipar nie ade ke x kat downtown..kih kih..) sian ko budak.....so balik keje smlm kul 7..aku terus menuju ke umah kakak aku... xderlah budget janji ngn abg mie nak gi downtown mlm smlm...so aku lepak2..main ngn si kecil dn haziqa... main game ngn kakak nurul... smpilah jam kat dinding tepat kul 10.00.. dan abg mie ckp.."achik dah kul 10..jomlah..aku ckp" tanye ayah"..

hahahah so budak..bile tnye ayah..konfirmlah x dpt kuarkan..kih kih..marah gak abg aku tu..tp aku ckp xperlah..so aku malas nak berlama2 aku siap2 nak balik umah sendiri..sbb ayah najmie x bg pergi kan..time3 nak balik ttbe perut aku memulas( bhs pasar ckp'' aku nak masuk duit dlm bank lah"...mmm sanggup si abg mie tttgu aku smpi aku selesai 'urusan perbankan' aku tu sbb takut aku x pergi x ajak die... so bile aku ckp..'achik nak balik umahlah".tnye ayah lgi leh gi ke x...hahahha nie lah penangan budak 10 thun kan...bile ayah die kata 'X BOLEH KUAR"..teruslah airmata jantan die kuar...menangis..huhuhu...last2 malas nak pjgkan cter..akhirnye ayah die bg gak pergi... suka gler die... so end for this story...si teruna nie dptlah jumpa selipar 'idaman' dia..pd aku xderlah cntik mn pung selipar 'fipper'' nie..cantik lgi selipar jamban aku .. hahaha..nie semua pengaruh kwn2lah niee... mmm lesap lgi duit aku RM 13.00..(nseb leh claim)
heheheh...end...

Pelaburan yang merugikan.....

huh..salam semua lama gler x terlibat dgn dunia blog2 nie... kewujudan blog aku nie pung mgkn sekadar di pinggiran, tgk org lain de blog aku pung nak memblog..aihhh pengaruh sungguh...dan aku bukanlah seorg blogger yg tegar...tiap hari siang mlm ngadap blog sendiri dan org lain...entahlah pd aku mybe mata nie dh pnt sgt ngadap computer selama 16 jam..so x larat nak bc blog yg pjg2..tp depend pada blogger2 yg blog die syok tuk dibaca..br aku berminat...nak cari mungkin x kot...

so..today ttbe..rajin lak jari jemariku yg gebu nie nak menaipkan.. actually nak lepaskan satu sesalan...sesuai dgn tajuk.."pelaburan yang rugi"..mmm so mmg aku rase rugi sgt2..bukan rugi mase tp rugi duit..entahlah kali nie 'percaturan' aku gagal, gagal mencapai apa yg harapkan, lari gler dari ape yg aku bygkan... mmm..jauh disudut hati aku..aku rase nyesal sgt2..x terkata..sbb skrg nie aku cm terkulat2 lak.. dan aku akui mmg salah aku..cpt sungguh menetapkan sesuatu sebelum dpt hasilnya..dan akhirnya..aku berada dlm golongan insan2 yg malang... :((...

tp xpelah...bende nie even aku x dpt hasilnye skrg( mmg xkan dpt pung)..biarlah aku anggap ini pelaburan aku diakhirat..dan aku redha..cuma pas nie aku xkan ulangi kesilapan yg sama ini..cukuplah...aku anggap x lebih dari sedekah.....so life must go on..so aku try tuk xnak pikir.

kembali bersemangat miss... survive for ur life...okylah.. berernti jap... jap lgi smbung dgn kisah lain lak...chow..